Asistencia sanitaria en el extranjero | MC MUTUAL

EN CAS D'ACCIDENT DE TREBALL

MC MUTUAL - Què fer en cas de > Assistència sanitària a l'estranger

Assistència sanitària a l'estranger

T'informem dels tràmits que has de seguir abans de desplaçar-te a l'estranger per motius laborals durant un temps determinat i dels passos a seguir en el cas que pateixis un accident de treball durant la teva estada.

A més posem a la teva disposició el número de telèfon +34 935 080 138 les 24 hores del dia, 365 dies a l'any, per atendre't en el cas que tinguis una consulta.

Abans de desplaçar-te

Abans de desplaçar-te a l'estranger per motius laborals, has de presentar una sèrie de documentació a Espanya, a les dependències de la Seguretat Social, que facilitarà i agilitzarà les gestions en cas que pateixis un accident laboral.

Si pateixes un accident a l'estranger, què has de fer?

  • Ves al centre sanitari públic més proper de la zona en la qual et trobis. Si no t'és possible perquè no estigui pròxim o bé per un altre motiu, acudeix al centre més proper, encara que no es tracti d'un centre públic.
  • És convenient que portis un passaport, DNI o document identificatiu.
  • Un cop atès truca al nostre telèfon +34 935.080.138 (24 hores tots els dies de l'any) i el nostre equip mèdic t'orientarà perquè rebis l'atenció adequada.
  • Des de MC MUTUAL realitzarem el seguiment del teu cas i correrem amb l'assistència mèdica de l'accident de treball.
  • T'assessorarem a tu i la teva empresa en els tràmits administratius a realitzar.

La documentació tramitada prèviament al desplaçament per a una possible assistència mèdica a l'estranger, d'acord a la bilateralitat entre països o quan et trobis en un país de la Unió Europea, de l'Espai Econòmic Europeu o Suïssa facilitarà els tràmits posteriors.

És recomanable que l'empresa localitzi aquell centre o centres sanitaris més propers al lloc en el qual exerciràs les teves funcions durant el temps que duri el desplaçament i t'informi, abans que es produeixi un accident laboral.

Què fa MC MUTUAL en cas d'accident a l'estranger?

Quan rebem informació sobre un accident ocorregut a l'estranger valorem els següents supòsits i donem les instruccions necessàries a cada un d'ells:

En qualsevol cas ens encarregarem de tot el procés per a la teva major comoditat i informarem a la teva empresa i la teva família si no t'és possible.

És important saber que en aquest moment l'accidentat passa a dependre de la sanitat del país on es troba. En els casos de gravetat amb ingrés hospitalari, el nostre servei d'assistència telefònica també s'encarregarà de sol·licitar els informes mèdics que es remetran al centre assistencial de MC MUTUAL responsable, perquè realitzi el seguiment del procés.

Repatriació

Si quedes ingressat en una institució hospitalària a l'estranger, el servei mèdic de la Mútua valorarà la conveniència del teu trasllat o repatriació. MC MUTUAL només assumirà les despeses ocasionades amb motiu d'un trasllat o repatriació duta a terme com a part del procés assistencial, i sempre que hi hagi prescripció mèdica que ho aconselli.

La legislació vigent no permet a les mútues fer-se càrrec de la repatriació en el cas de mort. Per a aquests casos és recomanable la contractació d'una assegurança privada.

MÉS INFORMACIÓ

Pots accedir als següents enllaços per a més informació: